Aantal dierenverzekeringen neemt toe

Het afsluiten van een dierenverzekering is niet verplicht. Het staat dus iedere eigenaar van een huisdier vrij om wel of geen dierenverzekering af te sluiten. Alhoewel een dierenverzekering niet verplicht is, kiezen steeds meer eigenaren van dieren er voor om juist wel een dierenverzekering af te sluiten. In de eerste helft van 2019 zijn zo’n 4000 huisdierverzekeringen afgesloten. Dat is maar liefst zo’n 50% meer dan het jaar ervoor. Er wordt in 4 van de 5 gevallen een hond verzekerd, en 1 op de 5 betreft een kat. Het meest worden honden jonger dan twaalf maanden, pups, verzekerd. Katten worden minder vaak verzekerd; mogelijk denken consumenten dat een kat minder overkomt.

Medische kosten huisdier hoger

Dat steeds meer eigenaren van dieren voor een dierenverzekering kiezen komt doordat de medische zorgkosten van huisdieren steeds meer toenemen. Doordat een huisdier steeds meer gezien wordt als een gezinslid nemen de ziektekosten ook toe. Denk bijvoorbeeld aan oncologische behandelingen of orthopedie. Een verzekering die een eigenlijk maar een paar euro per maand kost, kan dan juist een uitkomst bieden voor zo’n torenhoge rekening die je niet verwacht had.

Aanvullende dekkingen

Doordat de basisdekking van een dierenverzekering meestal uitstekende zorg biedt, worden aanvullende dekking dierenverzekeringen nog niet zo vaak afgesloten. Een op de vier baasjes kiest hiervoor. Bij aanvullende dekking dierenverzekeringen, moet je bijvoorbeeld denken aan fysiotherapie door een dierfysiotherapeut of aan een tandarts bij eventuele gebitsproblemen.

Let wel op bij het afsluiten van een ziektekostenverzekering voor je huisdier op de premie. Er kunnen hele grote verschillen zitten tussen de hoogte van de premie en dekking van de kosten. Hierdoor kan het heel voordelig zijn om de verschillende dierenverzekering met elkaar te vergelijken op basis van de dekking en de hoogte van de premie. Online kun je de verschillende dierenverzekeringen heel makkelijk via ons overzicht van dierenverzekeringen met elkaar vergelijken.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten