Amerikaanse huisdieren verwend

Amerikanen geven een vermogen uit aan hun huisdieren

De Amerikaanse economie heeft zware jaren doorgemaakt, maar dat is niet ten koste gegaan van de huisdieren. In 2015 is er maar liefst $61 miljard uitgegeven aan de huisdieren. Even ter vergelijking, in 1994 was het nog $17 miljard.

In extreme gevallen krijgen honden in Amerikaanse gezinnen zelfs tandheelkundige zorg. En in de winter krijgen sommige honden kleren en sokjes aan om te zorgen voor extra warmte. Dit gebeurt in Nederland ook wel, maar de meeste Nederlanders zijn daar te nuchter voor.

Waar geven de Amerikanen geld aan uit voor de huisdieren?

Dit soort zaken worden inzichtelijk gemaakt, want bedrijven willen weten hoe ze geld kunnen verdienen aan de dierenliefde van de Amerikanen. Opvallend is de groei van de uitgaven aan huisdierendienstverlening in de USA in 2015. Deze uitgaven zijn namelijk gestegen met 11,8% ten opzichte van 2014. Ze hebben maar liefst $5.4 miljard uitgegeven aan het trainen, borstelen en het uitlaten van de dieren. Er is zelfs een Airbnb voor honden.

Hierbij moet wel worden aangetekend dat naar schatting 82 miljoen Amerikaanse huishoudens minimaal één huisdier hebben.

Uitgaven aan medische zorg zijn te verzekeren

Een grote kostenpost zijn de facturen van de dierenarts. Je geeft met liefde geld uit om je huisdier gezond te houden, maar de hoogte van de lasten kunnen een probleem vormen. Dit kun je ondervangen door een dierenverzekering af te sluiten. Door de kosten te verzekeren zijn ze te beheersen. Je betaalt namelijk een vaste premie per maand. Als er medische kosten gemaakt moeten worden, kun je de kosten verhalen bij de verzekeraar.

Op deze manier kun jij ook zorgen voor een goede zorg voor je huisdier.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten