Begrijp je huisdier

Een trend; advies inwinnen of naar een therapeut om je hond of kat beter te begrijpen. Hondenfluisteraars hebben het vandaag de dag druk in de Verenigde Staten. En ongetwijfeld zal het – in weliswaar een meer nuchtere omvang – ook in ons land aanslaan.

Amerikanen besteden al 10% van de uitgaven aan hun huisdieren niet aan voeding of aan gezondsheidszorg, maar aan andere zaken zoals verzorging en verwennerij. Consumenten vinden het steeds belangrijker om hun huisdier te kunnen begrijpen, zeker als de hond of kat gedragsproblemen vertoond. Dit kan in de vorm van gedragstrainingen of therapie, maar ook in de vorm van hondenfluisteraars. De gedachte is dat de oorzaak van vervelend gedrag ligt in een wens of frustatie van het huisdier. Zo at een hond boeken op, en bleek dat de hond dit deed uit onzekerheid.

In Nederland zijn we al decennia bekend met gedragstrainingen. Maar we zien steeds meer hondenfluisteraars en soortverwante zaken op TV verschijnen, dus wie weet hoe ver wij hier in gaan ….

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten