Coronavirus huisdieren

Begin 2020 is er een wereldwijde uitbraak van het Coronavirus; COVID-19. Nederlanders vragen zich af of hun hond of kat kan worden besmet met dit virus. Kan Corona mijn huisdier infecteren? Kan ik met mijn hond naar buiten? Kan mijn kat naar buiten?

Honden en katten niet vatbaar voor Coronavirus

Diverse deskundigen stellen dat huisdieren niet vatbaar zijn voor het Coronavirus. Hoewel wordt aangenomen dat COVID-19 afkomstig is van wilde dieren, zijn er geen aanwijzingen dat virussen huisdieren kunnen infecteren. Honden en katten worden niet geïnfecteerd door het virus, en er zijn geen aanwijzingen dat huisdieren het virus verspreiden of mensen infecteren.

Contact met huisdieren

Het lijkt niet nodig om contact met uw hond of kat of andere huisdieren te vermijden. Het is niet waarschijnlijk dat u het virus via hen zou kunnen krijgen. In het geval dat u de kans heeft om besmet te zijn met het Coronavirus, dan is het wel verstandig om direct contact met uw huisdier te vermijden. Uw hond of kat wordt er waarschijnlijk niet ziek van, maar op die manier kan uw huisdier het virus wellicht overdragen naar een ander persoon.

Hond uitlaten of kat naar buiten?

Het is niet nodig om honden uit elkaar te houden of om uw kat binnen te houden. Er zijn geen aanwijzingen dat katten of honden het virus kunnen krijgen. Dieren kunnen dus gewoon vrij met elkaar spelen.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten