De ene dierenverzekering is de andere niet

Er zitten grote verschillen tussen dierenverzekeringen. Daarom vergelijken wij niet alleen op de premie. Wij geven de verzekeringen van de verschillende aanbieders ook een beoordeling mee.

Waarom vraagt de ene verzekeraar €37 per maand voor een dierenverzekering en een andere verzekeraar ongeveer €22 per maand? Je zou verwachten dat de duurdere verzekering ook een betere dekking biedt, maar in dit geval is het tegendeel waar.

De kwaliteit en de prijs staan los van elkaar

Op onze website hebben wij een top 5 staan van de goedkoopste dierenverzekeringen. De goedkoopste verzekeraar is op dit moment OHRA met een premie van €21,72. Op nummer 5 staat Proteq met een maandelijkse premie van €37,04. De duurste verzekeraar krijgt als beoordeling 4,5 sterren van de maximale 5 sterren. Proteq krijgt 2 sterren. Het zijn indicatieve premies, maar het zegt wel iets. Hier blijkt uit dat vergelijken meer is dan alleen de premies naast elkaar houden.

Welke dekking kies je?

Per verzekeraar kun je ook weer kiezen voor verschillende dekkingen. Er kan een maximale jaarlijkse vergoeding van €2.500 verzekerd zijn, maar een uitgebreidere dekking biedt een dekking tot €5.000 per jaar. Het probleem is, je weet vooraf niet welke dekking je nodig hebt. Dat is ook het principe van verzekeren. Je verzekert kosten waarvan het onzeker is of ze gemaakt worden. Toch is het verzekeren belangrijk. Bij een operatie kunnen de kosten in de duizenden euro’s lopen. Dat moet je wel over hebben, of je gaat je huisdier er tegen verzekeren.

Liever een hogere premie dan in één keer duizenden euro’s betalen

Een dierenverzekering is kostbaar, maar je dekt er wel risico’s meer af. Als je huisdier medische zorg nodig hebt zorg je ervoor dat hij of zij het krijgt. Maar wat als je de medische kosten gewoon niet kunt dragen? In dat geval kun je niet zonder een goede dierenverzekering. Het is nu maandelijks een paar tientjes betalen of bij medische problemen in één keer honderden of duizenden euro’s betalen.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten