Dekking dierenverzekering

Een huisdierenverzekering; wat is dat eigenlijk, en wat wordt ermee gedekt? In beginsel dient een huisdierenverzekering om de ziektekosten van uw huisdier te dekken. Dit is mogelijk voor uw hond, kat, konijn en zelfs papegaai. Het is dus eigenlijk een ziektekostenverzekering voor uw huisdier.

Zorgverzekering voor uw hond of kat

De medische kosten voor uw huisdier worden vergoed. U moet dan denken aan de kosten van een bezoek aan de dierenarts, maar ook medische behandelingen en ingrepen. Ook preventieve behandelingen zoals vaccinaties en een health check kunnen doorgaans worden vergoed. Bij enkele verzekeraars wordt een jaarlijkse gezondheidscheck en vaccinatie vergoed. En sommige verzekeraars belonen een goede preventieve verzorging zelfs met op te bouwen korting op de premie. De maximale vergoeding per jaar varieert van euro 2.000 tot euro 5.000 per jaar.
Bekijk ons gedetailleerde overzicht van de dekkingen en vergoedingen die de diverse verzekeraars hanteren.

Aanvullende dekking

Sommige verzekeraars gaan verder. Zij bieden ook de medische dekking aan in het buitenland, met doorgaans als dekkingsgebied Europa. En ze bieden andere leuke extra’s. Zoals gratis advertenties bij vermissing. En korting op bepaalde voedingsmerken. Voor zover van substantieel belang, hebben wij deze extra’s op genomen in onze vergelijking.

Dierenverzekering afsluiten

Overweegt u om een dierenverzekering af te sluiten? Kijk dan eerst bij onze tips om te kijken of een huisdierenverzekering in uw geval echt nodig is. Bedenk of u het maandelijks betalen van premie vindt opwegen tegen het risico dat u plots de dierenarts moet betalen voor een dure medische behandeling. Heeft u bepaald of u een huisdierenverzekering wilt afsluiten? Kijk dan bij ons overzicht van dierenverzekeringen welke verzekeraar voor uw huisdier en uw situatie de beste en goedkoopste verzekering heeft.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten