Dierenverzekering verplicht volgens dierenartsen

Dierenartsen willen dat honden en katten verplicht verzekerd zijn tegen ziektekosten. Elke hond of kat dient een verplichte basisverzekering af te sluiten, vindt de beroepsvereniging van dierenartsen.

De medische zorg voor huisdieren wordt steeds beter, en daarmee nemen ook de kosten toe. Er zijn steeds meer mogelijkheden om uw hond of kat beter te laten worden. Onverwacht kan dit flinke kosten betekenen, en een baasje voor een lastig dilemma plaatsen. Een aantal medische ingrepen zoals operaties kunnen duizenden euro’s kosten.
Op dit moment is er al een oplossing paraat; een dierenverzekering biedt hier soelaas voor. Met een maandelijkse premie kunnen onverwachte hoge kosten worden voorkomen. De dierenartsen zetten nog een stap verder, en hebben het over een verplichte basis zorgverzekering.

Op dit moment zijn maar liefst 90% van de honden en katten in Nederland niet verzekerd tegen ziektekosten. Het zou een enorme omslag zijn als een basis zorgverzekering verplicht wordt gesteld voor elke kat of hond. Overigens is het, zonder een dergelijke verplichting, raadzaam om het afsluiten van een dierenverzekering te overwegen. Bekijk onze vergelijking van de meest aangeboden huisdierenverzekeringen.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten