Is een dierenverzekering nodig?

De huisdierenverzekering wordt nog maar zo’n 15 jaar in Nederland aangeboden. Inmiddels heeft 4% van de Nederlandse huishoudens hun hond of kat verzekerd tegen ziektekosten door middel van een dierenverzekering. Doen deze huishoudens daar nou goed aan, of is het zonde van het geld?

Dierenzorg aanzienlijk verbetert

Nog steeds vinden veel consumenten een verzekering duur, en vragen ze zich af waarom je elke maand een hoge premie zou moeten betalen. Het gaat tenslotte om een kleine kans dat er iets gebeurt, dus waarom daar rekening mee houden. Het punt is dat de dierenzorg in Nederland er de laatste 10 a 20 jaar sterk op vooruit is gegaan. Tegenwoordig kunnen honden en katten voor allerlei ziekten worden behandeld, en doet de medische zorg soms niet onder voor die van mensen. Met deze kwaliteitsverbetering zijn de medische mogelijkheden en dienaangaande kosten ook gestegen.

Verzekeren kost geld

Een dierenverzekering kost u direct geld. Een kattenverzekering kost ongeveer euro 10 per maand, voor een hondenverzekering betaalt men al snel euro 20 per maand. Maar daar krijgt de consument wel wat voor terug. Vaccinaties, behandeling van veel ziekten, en andere veelvoorkomende euvels. Als uw kat opeens een dure operatie moet hebben van bijvoorbeeld euro 1.000, dan is de keuze makkelijk als u al een dierenverzekering heeft.

Het is lastig te zeggen of het afsluiten van een dierenverzekering echt noodzakelijk is. Dit is een persoonlijke afweging. Heeft u veel spaargeld, dan kunt u overwegen om uw huisdier niet te verzekeren. U heeft dan zelf geld beschikbaar voor plotselinge hoge kosten. Heeft u geen spaargeld, en kunt u een dure operatie niet betalen, dan is een verzekering te overwegen.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten