Een speciale rouwkamer voor huisdieren

Na het overlijden van je huisdier kun je behoefte hebben aan nog even een momentje alleen met je huisdier. Dat heeft de dierenambulance in Gouda goed begrepen. Binnenkort nemen zij een rouwkamer in gebruik voor overleden huisdieren die door de dierenambulance zijn meegenomen na een melding.

Als je huisdier buiten overlijdt, kom je er vaak later pas achter. Mensen die buiten een zwaargewond of overleden dier vinden, bellen vaak met de dierenambulance omdat ze niet weten van wie het dier is. Alleen al in de omgeving Gouda melden zich jaarlijks 500 baasjes bij de dierenambulance nadat ze vernomen hebben dat hun huisdier waarschijnlijk gevonden is. Het in gebruik nemen van een rouwkamer is dus geen vreemde gedachte.

Hoe ziet de rouwkamer eruit?

Het is een sfeervolle familiekamer met een mand met een groot kussen erin. Hierin kan de hond, kat, konijn of andere huisdier vredig neergelegd worden, zodat de baasjes afscheid kunnen nemen van hun huisdier. De ruimte is afsluitbaar door een zwarte gordijn. Sterren en vlinders aan de muur symboliseren de laatste reis van het dier. Brandende kaarsjes zorgen voor de juiste sfeer.

Afscheid en identificatie

Als je huisdier vermist is, kom je via omwegen uiteindelijk vaak bij de dierenambulance terecht. Aan de hand van uiterlijke kenmerken bestaat vaak alleen maar een vermoeden dat het gaat om het vermiste dier waar mensen voor bellen. Door langs te gaan kan er niet alleen afscheid worden genomen, het dier kan ook gelijk geïdentificeerd worden. Dit is ook gelijk de laatste keer dat jij je huisdier kunt zien. Dat er in Gouda werk wordt gemaakt van een dergelijke laatste herinnering zal de rouwende baasjes goed doen.

In dierenverzekeringen kan een uitkering bij overlijden van een huisdier verzekerd zijn. Informeer bij de verzekeraar waar je recht op hebt.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten