Hoe worden de kosten door de dierenverzekeraar betaald?

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen moet u de rekening van de dierenarts eerst zelf voorschieten, waarna u deze kunt declareren bij de verzekeringsmaatschappijen. Er zijn een aantal verzekeringsmaatschappijen, zoals PetPlan, die de vergoedingen direct betalen aan de dierenartspraktijk. Bij deze verzekeraar hoeft u dus niet zelf eerst het bedrag voor te schieten. Verzekeraar Proteq werkt ook volgens deze methode, echter moet het te betalen schadebedrag dan minimaal €500 zijn. In alle andere gevallen zal u gevraagd worden om het bedrag eerst zelf voor te schieten.

Hoe kan ik de kosten bij de verzekeraar declareren?

Het is afhankelijk van de verzekeraar welke procedure zij hanteren voor het declareren van de kosten. Meestal kan dit gemakkelijk via de website van de verzekeraar, maar het kan ook zijn dat u wordt gevraagd om dit per post of via de e-mail te doen. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen hoeft u, zoals eerder beschreven, de bedragen niet voor te schieten. In dat geval hoeft u deze natuurlijk ook niet te declareren. Informeer bij uw verzekeraar op welke manier u de kosten het beste kunt declareren.

Voor wanneer moet ik een declaratie indienen?

Voor het indienen van declaraties geldt een wettelijk termijn van één kalanderjaar. Op het moment dat u later dan één kalanderjaar na het ontstaan van de schade de declaratie indient, is de verzekeringsmaatschappij niet meer verplicht deze te behandelen. Alle declaraties die binnen één jaar worden ingestuurd, moeten worden behandeld door de verzekeringsmaatschappij.

Wat moet ik allemaal aanleveren bij het insturen van mijn declaratie?

De verschillende verzekeringsmaatschappijen hebben verschillende procedures voor het verwerken van de declaraties. Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij om na te vragen welke papieren u precies moet aanleveren.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten