Honden zijn de best verzekerde huisdieren

Uit onderzoek van Proteq blijkt dat de hond de best verzekerde huisdier is. Bij een dierenverzekering denk je ook gelijk aan honden. Toch doe je er verstandig aan om ook je kat te verzekeren.

Driekwart van de dierenverzekeringen zijn afgesloten voor honden (hondenverzekering). Toch worden er meer katten gehouden dan honden. Baasjes van honden verwachten hogere medische kosten dan baasjes van katten. In Nederland lopen 2,5 miljoen katten rond en 1,5 miljoen honden. Is het te verklaren waarom toch hoofdzakelijk honden verzekerd worden?

Medische kosten van honden zijn hoger

Het verschil is deels te verklaren. De huisartskosten van een hond zijn gemiddeld hoger dan die van een kat. Logisch ze zijn groter en zwaarder en hebben dus ook meer medicijnen nodig. Toch zijn de verschillen niet zo groot. Het behandelen van een gebroken poot kost bij een hond €700 en bij een kat €600. Naast de hoogte van de kosten overkomt honden ook vaker iets waardoor je vaker naar de huisarts moet. Katten zijn voorzichtiger en beschermen hun lichaam beter in vergelijking met honden. Dit zorgt er weer voor dat het verzekeren van honden gemiddeld ook duurder is.

Waarom ook je kat verzekeren?

De kans op een hoge rekening van de huisarts is misschien wel kleiner, maar de kosten kunnen hoog oplopen. Voor een eenvoudige operatie lopen de kosten al op tot €600. Een complexere ingreep kan eenvoudig meer kosten dan €1.000. Houd hier dus rekening mee. Zorg voor een goede verzekering!

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten