Hondenverzekering

Zoekt u voor uw hond een goede maar ook goedkope verzekering? Het is niet makkelijk om snel de beste verzekering te vinden. Enkele verzekeraars hebben een lage basispremie, maar bieden veelgebruikte aanvullende dekkingen aan tegen een hoge extra premie. Uiteindelijk bent u dan duurder uit. Verder is de hoogte van de eigen bijdrage belangrijk. Alle verzekeraars hanteren een minimale eigen bijdrage. Bij sommigen is deze € 45 of € 50 per jaar, terwijl bij andere aanbieders deze tot wel 50% van de gemaakte kosten bedraagt.

Top 5 hondenverzekeringen

VerzekeraarBeoordelingDekkingPremie katPremie hond
1. OHRA huisdierenverzekering€ 3.500vanaf € 12,28vanaf € 19,15
2. HEMA dierenverzekering€ 3.500vanaf € 11,00vanaf € 15,05
3. Inshared dierenverzekering€ 3.000vanaf € 13,12vanaf € 17,43
4. Petplan huisdierverzekering€ 5.000vanaf € 15,06vanaf € 16,14
5. Reaal Dier & Zorg Verzekering€ 5.000vanaf € 14,76vanaf € 17,24

Hondenverzekeringen vergelijken

Wij hebben op basis van een standaard klantprofiel, namelijk een hond van 2 jaar oud, geen bijzonder ras en een gewicht van 12 kg de totale kosten per maand berekend. In de dekking zijn opgenomen de basisdekking van medische zorg. Verder zijn de veel gekozen aanvullende verzekeringen van 1) sterilisatie/castratie, 2) vaccinatie, 3) gebitsverzorging en 4) crematie. Verder zijn we uitgegaan van het indienen van 2 declaratie’s per jaar van in totaal € 50,-. Dit is nodig om de kosten van de eigen bijdrage mee te kunnen nemen. Verder zijn alle overige bijkomende kosten zoals de assurantiebelasting meegenomen.

Het blijkt dat u voor een hondenverzekering voor uw hond in totaal zo’n € 30 tot € 35 per maand kwijt bent. U bent dan verzekerd tegen hoge medische kosten. Hieronder vindt u onze vergelijking van de meest gekozen hondenverzekering. U kunt deze verzekeringen direct online afsluiten, zodat uw hond snel goed verzekerd is.

De getoond premies zijn geraamd door deze website op basis van een voorbeeldberekening. Lees meer over hoe de hoe de indicatieve premieberekening tot stand is gekomen. Bezoek de website van de verzekeraar voor de premie die voor u geldt. De premie genoemd op de website van de verzekeraar is te allen tijde leidend.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten