Huisdier verzekeren of niet

Uw hond of kat is uw belangrijkste bezit; u draagt zorg voor aandacht en een goede verzorging. Ook als uw hond of kat ziek is. Gelukkig kan er tegenwoordig steeds meer. Dierenartsen hebben alle middelen om uw huisdier optimaal te verzorgen. Preventieve ingrepen zijn normaal geworden (vaccinatie, sterilisatie en chippen), er kunnen allerlei onderzoeken worden verricht (zoals MRI-scans en echo’s), en is duidelijk wat er aan de hand is, dan kan de arts uw hond of kat opereren (verwijderen van tumoren en veel meer). Met de toename van de medische mogelijkheden, nemen natuurlijk ook de kosten toe.

Kosten medische zorg huisdier kunnen hoog zijn

Een bezoek aan de dierenarts en vervolgens een behandeling of operatie kan flink in de papieren lopen. U bent zomaar een paar honderd euro kwijt. En uiteraard bent u bereid om deze kosten te voldoen voor uw huisdier. Maar zijn er ook manieren om u op dit risico voor te bereiden? Sparen voor onverhoopte medische kosten is verstandig. Een alternatief is om u zich hiertegen te verzekeren. Een huisdierenverzekering dekt de medische kosten van uw hond of kat. Door het betalen van een verzekeringspremie bent u gedekt tegen deze onverwachte en onverhoopte kosten. Maar heeft u daar ook echt wat aan, is het slim om uw hond of kat te verzekeren? Waarom zou u een huisdierenverzekering afsluiten?

Dekking huisdierenverzekering

Wat wordt er bijvoorbeeld zoal gedekt? Bij een huisdierenverzekering worden doorgaans de volgende medische kosten gedekt;

  • Preventief; het verrichten van een castratie of sterilisatie, het geven van een vaccinatie of het chippen van uw hond of kat
  • Een bezoek aan de dierenarts, het verkrijgen van geneesmiddelen en medicijnen
  • Onderzoeken; een bloedonderzoek, een MRI-scan of echo of anderszins onderzoeken
  • Medische ingrepen; operaties, bijvoorbeeld weghalen van een tumor of een hartoperatie, amputatie
  • Overlijden; het toepassen van euthanasie en crematie.

Wat dekt welke verzekeraar?

Het is niet eenvoudig om de verschillende verzekeraars te vergelijken op de dekking van de huisdierenverzekering. Er zijn grote verschillen tussen huisdierenverzekeringen. Ons overzicht geeft een globale indruk of een huisdierenverzekering de bovengenoemde vaak gedekte zaken dekt. Daarnaast geven wij ook een indruk van de maandelijkse kosten. Alsmede vermelden wij wat de maximale dekking per jaar bij een bepaalde verzekeraar is en wat de verzekeraar bij een voorval aan u betaalt. Bekijk de verschillende verzekeringen die u kunt afsluiten voor uw hond of kat en vergelijk deze op premie, dekking en voorwaarden (zoals het maximale risico). Wij geven advies waar u op moet letten bij het afsluiten van een dierenverzekering en hoe u op een huisdierenverzekering kunt besparen. Heeft u een keuze gemaakt, dan kunt u via de website een verzekering afsluiten.

Beoordeel deze website

1 gedachte over “Huisdier verzekeren of niet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten