Wat zijn de kosten van een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor dieren. Het is een ziektekostenverzekering voor je hond of kat. Net zoals bij een zorgverzekering voor mensen, betaal je maandelijks premie. Maar; bij mensen is een verzekering voor ziektekosten verplicht. Bij een huisdier is dit niet het geval. Toch is het voor de meeste consumenten verstandig om een huisdierenverzekering te overwegen. Belangrijkste voordeel is dat je met een verzekering niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Premie huisdierenverzekering

Wat kost een dierenverzekering per maand? De kosten variëren aanzienlijk tussen de verschillende aanbieders. Bepalend voor de kosten zijn de specifieke voorwaarden die verschillen per aanbieder en de keuze in dekking. Met name het eigen risico is een belangrijke component om naar te kijken. Je hebt al een dierenverzekering voor 10 euro per maand. In ons overzicht laten wij de verschillende aanbieders zien. Daarbij nemen wij ook jaarlijkse kosten van euro 50 op, om te laten zien wat de totale kosten zijn per maand, inclusief een eigen risico.

Eigen risico dierenverzekering

De premie wordt in belangrijke mate bepaald door de hoogte van het eigen risico. Bij sommige aanbieders is dit, net zoals bij een ziektekostenverzekering voor mensen, een maximaal plafondbedrag per jaar. Echter, bij andere aanbieders is het eigen risico een percentage van de te declareren kosten. Verwacht je weinig kosten, dan is dit het meest voordelig. Vind je het moeilijk om je kosten in te schatten of denk je dat deze hoog worden? Dan is het slimmer om een maximaal plafond te kiezen. Dan weet je zeker wat je maximale eigen kosten zijn.

Ga snel naar onze vergelijker om te kijken welke huisdierenverzekering voor jou en jouw huisdier de laagste kosten per maand betekent.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten