Let op het eigen risico

Wil je een huisdierenverzekering afsluiten? Kijk dan niet alleen naar de hoogte van de premie. Het eigen risico loopt namelijk sterk uiteen bij de verschillende aanbieders! En dat merk je dus direct, als je een keer een dierenarts bezoekje of medicatie nodig hebt. Voor het overige vallen de verschillen mee. Zo komt de dekking van de verschillende dierenverzekeringen aardig overeen.

Eigen risico dierenverzekering

Wat zijn dan die verschillen in eigen risico? Elke verzekeraar rekent per declaratie een eigen bijdrage. Deze varieert sterk per huisdierenverzekering.

Inshared eigen bijdrage bedraagt 15% van gedeclareerde bedrag. Bij € 100 per jaar is dit € 15 per jaar.
Proteq eigen bijdrage bedraagt 19% van gedeclareerde bedrag. Bij € 100 per jaar is dit € 19 per jaar.
OHRA eigen bijdrage bedraagt 20% van gedeclareerde bedrag. Bij € 100 per jaar is dit € 20 per jaar.
Kruidvat eigen bijdrage bedraagt maximaal € 35 per jaar.
Petplan eigen bijdrage bedraagt 20% tot 50% van gedeclareerde bedrag. Bij € 100 per jaar is dit € 35 per jaar.
HEMA eigen bijdrage bedraagt maximaal € 45 per jaar.

Verwacht je weinig kosten voor je hond of kat? Dan biedt Inshared met 15% per jaar het laagste eigen risico. Verwacht je wat hogere kosten voor je huisdier in de komende jaren? Dan is het verstandiger om een verzekeraar met een maximale eigen bijdrage te kiezen, zoals HEMA.

Totale maandelijkse kosten vergeleken

In onze vergelijking van huisdierenverzekeringen hebben wij het verschil in eigen risico meegewogen. Wij hebben in de vermelde maandelijkse kosten het indienen van twee declaraties per jaar van in totaal € 50,- opgenomen. Zo wordt duidelijk dat de verzekeraar met de laagste premie niet de goedkoopste is, maar de verzekeraar met een lage premie EN een lage eigen bijdrage. U kunt op onze website alle aanbieders vergelijken en gelijk online een verzekering voor uw hond of kat afsluiten.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten