Onderdak voor de huisdieren tijdens de vakantie

Ga je op vakantie met je huisdieren of moet je zorgen voor onderdak voor de dieren tijdens je vakantie? Je huisdier meenemen is niet altijd mogelijk en praktisch. Wat zijn de mogelijkheden?

Een huisdier is een onderdeel van het gezin. Een hond meenemen naar een vakantiebestemming binnen Nederland is vaak niet zo’n probleem. Naar de camping in Italië wordt al lastiger door de grote reisafstand. Een kat maak je niet blij met een vakantie. Hetzelfde geldt ook voor andere huisdieren. Je loopt met een huisdier op vakantie ook tegen praktische problemen op. Ook het warme weer op je vakantieadres kan een probleem zijn. Als je besluit om je huisdier niet mee te nemen, moet je zoeken naar een geschikte opvang voor je dieren.

Huisdieren naar familie of vrienden

Huisdieren die in een kooi zitten zoals hamsters, konijnen en muizen vind je eenvoudig onderdak voor. Dit is namelijk niet zo arbeidsintensief. Honden en katten is een ander verhaal. Ga je ze tijdelijk bij familie of vrienden onder brengen? Ga dan vooraf samen met je huis dier naar het tijdelijke vakantieadres van je kat of hond. Op deze manier kun je ook al zien of het gaat werken voor meerdere dagen of zelfs weken.

Dieren thuis laten en dagelijks iemand laten komen

Dit kan de oplossing zijn voor kooidieren, maar het is zeker niet altijd de oplossing. Dieren hebben namelijk ook aandacht nodig. Een hond één keer per dag eten brengen en mee naar buiten gaan is niet de oplossing. Een kat is bijvoorbeeld zelfstandiger, maar langer dan een paar dagen is ook voor katten niet aan te raden.

Huisdier naar een pension of een hotel

Je kunt je huisdier ook op vakantie sturen naar een pension of een dierenhotel. Ga er wel vooraf heen om te zien hoe de faciliteiten zijn en hoe de dieren verzorgd worden. Kijk ook eens op het internet wat anderen er over zeggen.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten