Toegevoegde waarde van een verzekering voor dieren

Wij sluiten een zorgverzekering af om te voorkomen dat wij voor hoge kosten komen te staan als wij medische zorg nodig hebben. Om diezelfde reden is het ook verstandig om uw huisdier te verzekeren. Een rekening van de dierenarts kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen.

Uit liefde voor uw huisdier wilt u het beste voor uw hond of kat. Bij een medisch noodzakelijke behandeling wilt u in staat zijn om de kosten te betalen. Door deze kosten te verzekeren, kunt u veel geld besparen. Een operatie kan namelijk eenvoudig tussen de €1.000 en de €2.000 kosten.

Wat kost een dierenverzekering voor een hond of kat?

Voor een bedrag vanaf €19,88 per maand kunt u uw huisdier al verzekeren tegen medische kosten. De premie is relatief laag als u nagaat dat medische kosten van duizenden euro’s op de verzekering te claimen zijn. De dierenverzekering voor de hond is duurder in vergelijking met de verzekering voor de kat. De premie kan bijvoorbeeld ook afhankelijk zijn van de omvang van de hond en of het wel of niet een rashond is.

Kan het uit om een dierenverzekering af te sluiten?

U sluit een verzekering af om een bepaalde risico af te dekken. U weet vooraf niet of het uit kan om een verzekering af te sluiten. Pas als er een beroep moet worden gedaan op de verzekering blijkt de toegevoegde waarde. U kunt jaren achter elkaar premie betalen, zonder dat er hoge kosten op de verzekering geclaimd gaan worden. Indien u in één jaar duizenden euro’s aan medische kosten moet maken blijkt dat een premie van een paar tientjes per maand achteraf toch niet zoveel is.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten