Uw huisdier en vakantie

Bij het kopen van een hond of een kat denken veel Nederlanders er niet direct over na, maar wat te doen met vakantie met uw huisdier? Het is in elk geval verstandig om op tijd na te denken over de opvang van uw huisdier tijdens de vakantie. Veel gezinnen nemen de hond mee op vakantie. Maar dat kan lang niet altijd, afhankelijk van welke vakantie wordt gekozen. En de kat wordt soms thuisgelaten met zorg van de buren. Maar niet voor alle katten is dit een goed idee; voor katten is het echt te zwaar om meer dan een paar dagen alleen in een huis te zitten.

Kat opvangen tijdens vakantie

Gaat u een korte tijd weg, bijvoorbeeld maximaal een week? Dan kunt u voor een kat of poes overwegen om deze thuis te houden. Het is belangrijk om ruimschoots ervoor eens te kijken hoe het gaat als u een dag of een weekend weg bent. Zo went de kat aan het alleen thuis zijn. Gaat dit goed? Dan kunt een langere duur proberen. Het is dan in elk geval nodig dat u iemand in de buurt heeft die uw kat regelmatig verzorgt en een oogje in het zeil houdt. Heeft u hier onvoldoende vertrouwen in of wilt u zeker zijn van een goede zorg? Dan is een kattenpension een verstandige keuze.

Hond opvangen tijdens vakantie

Een hond moet echt meerdere malen per dag worden uitgelaten. Het is dan ook geen optie om een hond langer dan een (halve) dag alleen te laten in huis. Een hond heeft aandacht en gezelschap nodig, en moet voldoende bewegen. Voor een hond is het echt noodzakelijk om deze te laten verblijven onder goede aandacht en zorg. Dit kan door de hond te laten logeren bij een bekende. Check dan wel dat de bekende hier ook toe in staat is, en er geen gekke dingen zullen gebeuren. Een prima oplossing is om uw hond te laten verblijven in een dierenpension of hondenkennel. Uw huisdier wordt dan kundig en professioneel verzorgd. Wel zo geruststellend tijdens uw vakantie.

Op tijd boeken

Kijk op tijd naar de beschikbaarheid van een kattenpension of hondenkennel. En vrijwel alle pension’s zullen u aanraden om eerst eens te komen logeren, om te kijken hoe het uw hond of kat vergaat. Als u gebruik wilt maken van een pension voor de komende vakantie, boek dan op tijd een vakantieverblijf voor uw huisdier.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten