Vermiste huisdieren online opsporen

Vermiste huisdieren kun je proberen op te sporen door een flyer aan bomen te plakken met gegevens over je vermiste huisdier en met jouw contactgegevens. In de omgeving van Eindhoven is het nu beter geregeld. Via de website Vermistehuisdieren040.nl kunnen huisdieren weer opgespoord worden. Landelijk is er al een vergelijkbare website om vermiste huisdieren terug te vinden.

Vermiste huisdieren terugvinden is vaak een moeilijke opgave. In eerste instantie ben je bang dat het dier verongelukt is, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat je huisdier weggelopen is. Na een verhuizing kun je proberen om je kat terug te vinden bij de oude woning, maar wat als het niet lukt? Ook als je niet in de buurt van Eindhoven woont, zijn er opspoormethodes.

Via Amivedi.nl je huisdier weer opsporen

De landelijk werkende website Amivedi.nl kan je helpen om je huisdier weer terug te vinden. De stichting Amivedi is een sinds 1933 bestaande vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor vermiste huisdieren. Je kunt een vermissing gratis opgeven. De vinders van je huisdier kunnen in de database van de website kijken of een gevonden huisdier als vermist is opgegeven. Het kan gaan om honden en katten, maar bijvoorbeeld ook knaagdieren en reptielen.

Het chippen van je huisdier

Het is natuurlijk een goed initiatief om een website in de lucht te houden voor het opsporen van dieren, maar het kan eenvoudiger. Dierenasiels lopen vol door vermiste dieren. Slechts 14 procent van de vermiste katten wordt herenigd met de eigenaren van het dier. Dit kan voorkomen worden door je huisdieren te chippen. Huisdieren met een chip kunnen namelijk weer opgespoord worden. Alleen het chippen is echter niet voldoende, het huisdier moet ook geregistreerd worden in een databank.

Je wilt het beste voor je huisdier, daarom sluit je een dierenverzekering af, maar sta ook stil bij de gevolgen van een vermissing!

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten