Voedselhype bedreiging voor huisdieren

Dierenartsen zijn bezorgd over huisdieren die alternatieve voeding krijgen. De baasjes kiezen bijvoorbeeld voor rauw vlees, een vegetarisch dieet of zelfs glutenvrij eten. Zonder dat baasjes het door hebben verzwakken ze de huisdieren. Het kan zelfs gevaarlijks zijn en zorgen voor vergroeiingen, darmklachten en zelfs botbreuken.

Mensen die vegetarisch eten kunnen met de juiste voedselbronnen toch nog alle noodzakelijke voedingsmiddelen binnen krijgen. Het is te kort door de bocht om het eetpatroon ook huisdieren aan te bieden. Dieren hebben andere behoeften. Dierenvoeding is goed afgestemd op wat de dieren echt nodig hebben.

Wat is het gevaar?

Er wordt vaak niet gerealiseerd dat dierenvoeding goed gebalanceerd is. Door zelf te zorgen voor voeding moet je goed weten wat een huisdier moet hebben en wat absoluut niet. Wist jij dat rauw vlees vergroeiingen kan veroorzaken? Daarnaast hebben ze een andere behoefte aan vitaminen en mineralen. Je kunt bijvoorbeeld de schijf van vijf je huisdier niet voorzetten.

Weet precies wat je huisdier nodig heeft

Het is een trend om je af te zetten tegen commercieel geproduceerde voeding. Door diëten zelf samen te stellen zie je ook precies wat je eet. Mensen willen op deze manier minder conserveringsmiddelen en zout binnen krijgen. In de praktijk kan dit ook goed uitpakken, maar je moet wel goed op de hoogte zijn van de behoeften van het lichaam. Dit geldt voor mensen, maar natuurlijk ook gewoon voor dieren.

Overleg eventueel met de dierenarts waar je op moet letten voor jouw huisdier. Voorkom experimenteren met de gezondheid van je huisdier.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten