Vogelverzekering

Verzeker je papegaai of parkiet

Wat veel mensen niet weten is dat er ook verzekeraars zijn die een huisdierenverzekering speciaal gericht op vogels aanbieden. Bij een verzekering voor vogels moet u vooral denken aan een verzekering voor huisdiervogels, zoals papegaaien, parkieten, kanaries en duiven.
Een verzekering voor vogels kan echt een uitkomst bieden, de gezondheid van je vogel is namelijk zeer onvoorspelbaar en kan dus zomaar wat ernstigs mankeren. Plotsklaps heb je dan te maken met hele hoge medische hoge kosten en is het nog maar de vraag of je die op dat moment wel kunt betalen.

Sluit op tijd vogelverzekering af

Om je tegen die onverwachts hoge medische kosten te beschermen zou je kunnen overwegen om een verzekering af te sluiten voor je vogel. Wacht er niet te lang mee, de leeftijd van je vogel is namelijk naast het ras en het geslacht van invloed op de hoogte van de premie.
Er worden verschillende vogelverzekeringen aangeboden met verschillende dekkingen. Van basisverzekering tot een zeer uitgebreid totaalpakket. Je kunt je vogel bijvoorbeeld alleen verzekeren tegen medische kosten, maar je kunt je dekking ook uitbreiden met tandheelkunde, fysiotherapie, gedragstherapie, crematie en diefstal.

Vergelijk vogelverzekeringen

Het is belangrijk om de verschillende vogelverzekeringen met hun verschillende dekkingen met elkaar te vergelijken. Zo kun je kiezen welke verzekering het voordeligst is en het beste bij jou past. Er is op dit moment slechts een verzekeraar die een vogelverzekering aanbiedt, namelijk de Petplan vogelverzekering.

Beoordeel deze website

3 gedachten over “Vogelverzekering”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten