Waarom een speciale huisdierenverzekering nemen?

Wanneer je een huisdier wilt denk je vaak alleen aan de gezelligheid en aan de praktische dingen die je moet regelen, zoals eten, drinken, mand, kattenbak, riem en meer van dat soort zaken. Maar er komen ook minder gezellige dingen bij kijken, zoals de kans op het krijgen van ziektes, vaccinaties en andere medische ongemakken. Vaak houden mensen geen rekening met eventuele medische kosten die een gezelschapsdier met zich mee kan brengen. Het consumentenprogramma Radar heeft dit laatst goed uiteengezet.

Verzekering tegen ziektekosten

Gelukkig kun je je ook verzekeren tegen medische kosten middels een speciale huisdierverzekering. Zo heb je speciale katten en hondenverzekeringen. Bij zo’n verzekering dek je je dus in voor (hoge) medische kosten bij je hond of kat. Toch is niet iedere verzekering hetzelfde en zul je je goed moeten verdiepen in de dekking van de zekering. Iedere verzekeraar biedt namelijk een ander pakket aan waardoor de dekking weer kan verschillen. Je moet vooral letten op preventieve zorg zoals het vaccineren, steriliseren, castreren en heup- en elleboogdekking.

Dekking en vergoeding

Kijk ook goed naar de bedragen die worden vergoed aan medische kosten. Er zit vaak een maximumbedrag aan dat per jaar vergoed wordt.
Ohra biedt een huisdierenverzekering aan voor alle rassen en kruisingen en biedt ook een heup- en elleboogdekking. Je hebt een vrije keuze in dierenarts. Maar ook Inshared en HEMA bieden dierenverzekeringen met een ruime dekking. Kijk bij onze vergelijking van huisdierenverzekeringen om te zien welke verzekeraar het beste bij jouw situatie en huisdier past.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten