Waarom zou ik een dierenverzekering afsluiten?

De dierenverzekering is één van de jongste verzekeringsvormen in Nederland, maar desondanks wel een verzekering die elke dierenbezitter in overweging zou moeten nemen. Met de dierenverzekering worden veel van de medische kosten die kunnen ontstaan bij (huis)dieren vergoed. Consumenten beseffen zich vaak vooraf niet dat de medische kosten bij ziekte van een huisdier flink in de papieren kan lopen. Alleen de kosten van een ogenschijnlijk simpel consult bij de dierenarts kan al voor hoge kosten zorgen. Op het moment dat je een dierenverzekering hebt afgesloten, zijn de zorgen over deze medische kosten een stuk lager.

Wanneer is het afsluiten van een dierenverzekering interessant?

Dierenbezitters zullen altijd voorbereid moeten zijn op medische kosten die kunnen ontstaan. Je kunt ervoor kiezen om elke maand een specifiek bedrag te sparen, zodat eventuele kosten voor de (huis)dieren vanuit dit spaarpotje kunnen worden betaald. Een andere keuze is om een goede dierenverzekering af te sluiten en hiervoor maandelijks premie te betalen. Het is vooraf niet te zeggen welke van deze twee opties financieel het voordeligst is, tenslotte kan de hoogte van de eventuele medische kosten niet vooraf worden bepaald.

Het afsluiten van een dierenverzekering is vooral interessant op het moment dat je het financieel niet kunt opbrengen om in één keer een hoog bedrag op te hoesten op het moment dat de (huis)dieren medische zorg nodig hebben.

Hoe hoog is de premie van een dierenverzekering?

De hoogte van de premie van een dierenverzekering is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder het soort huisdier. Gemiddeld genomen betaalt een verzekerde tussen de 10 en 20 euro per maand. Door goed te vergelijken kun je veel besparen op de maandelijkse premie van de dierenverzekering. In dit geval loont het vergelijken van de verschillende aanbieders zeker. Je kunt tegenwoordig bij steeds meer Nederlandse aanbieders een dierenverzekering afsluiten, er is dus altijd wel een verzekering die geschikt is voor jouw situatie.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten