Wat heb je over voor het genezen van je huisdier?

Veel dierenbezitters beseffen zich niet dat er ook financiële risico’s kleven aan het bezitten van een huisdier. Net als mensen loopt je huisdier ook medische risico’s. Wij zijn vanuit de zorgverzekering tegen deze kosten verzekerd, maar ben jij financieel voorbereid op hoge medische kosten om je huisdier weer gezond te krijgen?

Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) heeft onderzocht in hoeverre dierenbezitters in staat zijn om de medische kosten van hun huisdier te dragen. Kuurtjes en de kosten van een consult zullen voor de meeste mensen geen probleem zijn, maar wat als er een dure operatie moet plaatsvinden? Zijn particuliere dierenbezitters in staat om de lasten van soms wel duizenden euro’s te dragen?

Financiële middelen ontbreken steeds vaker

Wij zitten nog steeds in een economisch zwakke periode. Hierdoor hebben gezinnen gemiddeld minder te besteden. Dit blijken dierenartsen ook te merken. Steeds vaker moeten er betalingsregelingen worden getroffen volgens het LICG. Hoge kostenposten van de dierenarts is vaak geen geld voor beschikbaar. Dierenbezitters moeten rekening houden met hoge medische kosten of ze moeten zich verzekeren tegen deze kosten.

Bij de gezondheid van je huisdier moet geld geen rol spelen

Als je huisdier een medische ingreep nodig heeft, moet dat gewoon gebeuren. Wat nu als het geld er gewoon niet voor is? Je kunt proberen om te sparen om een kapitaal achter de hand te krijgen om de kosten op te vangen, maar je weet niet wanneer je hoge kosten moet maken. Mogelijk de komende maanden al. De enige oplossing voor dit probleem is een dierenverzekering. Tegen een geringe maandelijkse premie kun je een verzekering afsluiten tegen de medische kosten van je huisdier.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten