Wat kost een medische behandeling van uw huisdier?

Voor af een toe een kuurtje voor uw huisdier hoeft u geen verzekering af te sluiten. Een dierenverzekering sluit u af voor de hoge medische kosten. Een operatie kan een paar honderd euro kosten, maar de rekening kan ook duizenden euro’s bedragen. Van enkele veel voorkomende medische behandelingen hebben wij de kosten opgezocht. Verzekeraar Proteq heeft in een blog enkele kosten inzichtelijk gemaakt. Deze willen wij graag met u delen.

De medisch zorg van de mens is goed verzekerd. De kosten zijn namelijk te claimen op de zorgverzekering. Voor uw huisdier kunt u het ook goed regelen door een zorgverzekering voor dieren af te sluiten. Wist u dat een knieoperatie bij een hond u €1.000 tot €1.250 kan kosten?

Medische kosten kunt u niet voor sparen. Het kan namelijk van de een op de andere dag noodzakelijk zijn om hoge kosten te maken. Door het risico te verzekeren weet u vooraf waar u aan toe bent. U betaalt een vaste premie en als er hoge kosten worden gemaakt vergoedt de verzekeraar deze kosten.

Wat kost een knieoperatie?

Zoals al aangegeven kunnen de lasten voor een hond oplopen tot maar liefst €1.250. Bij een kat moet u ook rekening houden met kosten die kunnen oplopen tot €1.000.

Wat kost een heupoperatie?

Vooral honden kunnen last krijgen van de heupen. Een heupoperatie kan het probleem in sommige gevallen verhelpen. Het is een ingrijpende behandeling en dat blijkt ook uit de kosten. Voor een hond kost de behandeling €3.000 tot €3.500. Voor een kat zijn de kosten lager, namelijk ongeveer €1.000. Per hond of kat kunnen de kosten sterk verschillen.

Wat kost een darmoperatie?

Voor een darmoperatie liggen de kosten voor honden en katten dichter bij elkaar. Voor de hond moet u rekening houden met een factuur van €850. Bij de kat liggen de lasten op ongeveer €700.

Met een goede verzekering hoeft u de lasten niet zelf te dragen. Ga nu alle dierenverzekeringen vergelijken.

Wat kost een medische behandeling van uw huisdier?
4.5 (90%) 2 votes

Kernwoorden: kostprijs operatie hond, heupopratie bij katten, prijslijst operaties bij katten, darmoperatie hond, kosten oogoperatie, KOSTEN BEKKENKANTELING HOND, hd bij katten operatie, hoeveel kost het om tumor te verwijderen bij hondje, hond darmoperatie, knieoperatie hond kosten