Wat kost een medische behandeling van uw huisdier?

Voor af een toe een kuurtje voor uw huisdier hoeft u geen verzekering af te sluiten. Een dierenverzekering sluit u af voor de hoge medische kosten. Een operatie kan een paar honderd euro kosten, maar de rekening kan ook duizenden euro’s bedragen. Van enkele veel voorkomende medische behandelingen hebben wij de kosten opgezocht. Verzekeraar Proteq heeft in een blog enkele kosten inzichtelijk gemaakt. Deze willen wij graag met u delen.

De medisch zorg van de mens is goed verzekerd. De kosten zijn namelijk te claimen op de zorgverzekering. Voor uw huisdier kunt u het ook goed regelen door een zorgverzekering voor dieren af te sluiten. Wist u dat een knieoperatie bij een hond u €1.000 tot €1.250 kan kosten?

Medische kosten kunt u niet voor sparen. Het kan namelijk van de een op de andere dag noodzakelijk zijn om hoge kosten te maken. Door het risico te verzekeren weet u vooraf waar u aan toe bent. U betaalt een vaste premie en als er hoge kosten worden gemaakt vergoedt de verzekeraar deze kosten.

Wat kost een knieoperatie?

Zoals al aangegeven kunnen de lasten voor een hond oplopen tot maar liefst €1.250. Bij een kat moet u ook rekening houden met kosten die kunnen oplopen tot €1.000.

Wat kost een heupoperatie?

Vooral honden kunnen last krijgen van de heupen. Een heupoperatie kan het probleem in sommige gevallen verhelpen. Het is een ingrijpende behandeling en dat blijkt ook uit de kosten. Voor een hond kost de behandeling €3.000 tot €3.500. Voor een kat zijn de kosten lager, namelijk ongeveer €1.000. Per hond of kat kunnen de kosten sterk verschillen.

Wat kost een darmoperatie?

Voor een darmoperatie liggen de kosten voor honden en katten dichter bij elkaar. Voor de hond moet u rekening houden met een factuur van €850. Bij de kat liggen de lasten op ongeveer €700.

Dierenverzekeringen

U kunt uw huisdier verzekeren tegen deze kosten. Met een goede verzekering hoeft u de lasten niet zelf te dragen. Ga nu alle dierenverzekeringen vergelijken. Hieronder treft u een top 5 van veel gekozen huisdierenverzekeringen aan.

HEMA dierenverzekering
Inshared dierenverzekering
OHRA dierenverzekering
Petplan dierenverzekering
Reaal dierenverzekering

Kernwoorden: kostprijs operatie hond, hoeveel zou een breuk operatie kosten ?, heupopratie bij katten

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten