Welke huisdierenverzekering is de beste?

Zoek je een verzekering voor je huisdier? En wil je weten welke verzekeraar de beste huisdierenverzekering biedt? Het is niet makkelijk om kortweg te zeggen welke verzekeraar de beste is. Bepalend voor het kiezen van een verzekering zijn de dekking en de premie, welke laatste sterk afhankelijk is van de kenmerken van uw huisdier.

Dekking

Als je huisdier ziek is of een ongeval heeft en behandeld moet worden door een dierenarts, wordt dit dan vergoed? En hoeveel vergoeding krijg je dan? Sommige verzekeraars keren een percentage van de kosten uit, terwijl andere verzekeraars alle kosten vergoeden. En de kosten van veel behandelingen kunnen aanzienlijk zijn. Het heeft weinig zin om een goedkope dierenverzekering af te sluiten die vervolgens weinig situaties dekt of maar weinig uitkeert.
Kijk bij de verschillende verzekeraars wat er wordt gedekt. Bij enkele verzekeraars kunnen verschillende dekkingspakketten worden gekozen. Wij laten in ons vergelijkingsoverzicht huisdierenverzekeringen zien die in elk geval de volgende gebieden dekken; standaard dekking van de ziektekosten, sterilisatie of castratie, preventieve vaccinatie, gebitsverzorging en crematie. Het eigen risico varieert van € 2.500,- tot € 5.000,- per jaar. Belangrijk is dat sommige verzekeraars daarnaast een minimaal eigen risico per geval rekenen. Ook dit is meegenomen in onze vergelijking.

Premie

De hoogte van de premie is afhankelijk van de dekking die u kiest, en de kenmerken van uw huisdier. Het gaat dan om het ras en leeftijd en gewicht van uw hond of kat. Heeft uw huisdier grote kans op bepaalde aandoeningen of kwalen? Dan loont het zeker de moeite om specifiek te kijken of deze gevallen gedekt zijn bij de verschillende verzekeraars, en wat dit voor de premie betekent. Met name het gebied ‘aandoeningen aan heupen en ellebogen’ is een belangrijke dekking en van sterke invloed op de hoogte van de premie.

Online afsluiten

Tegenwoordig kunt u een dierenverzekering eenvoudig online afsluiten. Bekijk onze vergelijking en u heeft binnen een kwartiertje uw huisdier verzekerd.

Beoordeel deze website
Mobiele versie afsluiten