Zorgkosten huisdier

Hoe hoog zijn de kosten van medische zorg voor uw hond of kat? Dit is niet eenvoudig in algemene zin aan te geven. Een ding is duidelijk; de kosten van zorg stijgen de afgelopen jaren alleen maar. Vaccinatie, sterilisatie, chippen, kuren. Allemaal maatregelen waar flinke vergoedingen voor gerekend worden.

Medische zorg huisdier

Bij een jonge kat of hond zult u de bovengenoemde zaken toch altijd moeten doen; een vaccinatie-programma, sterilisatie of castratie als dit is gewenst, en bij honden steeds vaker een chip. De kosten van deze verzorging loopt in de honderden euro’s.

Wel of geen huisdierenverzekering?

Het is te overwegen om direct een huisdierenverzekering af te sluiten. U betaalt een vast bedrag per maand, en daarmee zijn bij diverse verzekeraars al deze ingrepen gedekt. Alternatief is om zelf geld opzij te leggen, bijvoorbeeld via de zogenaamde Petbank (dit kwamen wij toevallig tegen, wij kunnen niet aangeven of dit aan te raden is, oordeelt u zelf!). Aan uzelf de keuze. Wij kunnen ons voorstellen dat u voor uw kat voor een premie van ongeveer euro 10,00 per maand, of uw hond voor een premie van ongeveer euro 20,00 per maand, toch een stuk geruster bent als uw huisdier goed verzekerd is.

Beoordeel deze website

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mobiele versie afsluiten